Permanent samling


Der er meget at se og opleve på Kunst- og Kulturcentret Tuskær, som  igennem en årrække har opbygget egne samlinger af tekstiler, skulpturer og billedkunst. En sjælden samling af Bakuba-tekstiler, som man ellers kun kan se i Nationalmuseets afrikanske samling, tiltrækker gæster fra ind- og udland.  Desuden findes en sjælden planchesamling fra Universitetets Oldsaksamling, Oslo visende Tegn og Ornament fra bl.a. Vikingetidens smukkeste skib, Osebergskibet og Borggund Stavkirke samt et udsnit af de enestående billedsten fra Gotlands Fornsal.
 
Ny Carlsbergfondet har igennem årene skænket Tuskær mange flotte kunstgaver bl.a. to unikke krukker af Gertrud Vasegaard, tre store porcelænskar af Bodil Manz, skulpturer af Kirsten Lockenwitz, Svend Wiig Hansen og Ejler Bille, T-form af Knud Hvidberg, billedvævninger af Berit Hjelholt, Jette Gemzøe og Charlotte Schrøder , kunstfoto af Kirsten Klein m.m.
April i år skænkede FERRING et meget smukt gyldent stoppebillede, VICTORIA, af tekstilkunstner Anette Bendixen, Askov.

 

Billedkunstner John Olsen er rigt repræsenteret.  Han har doneret to store træsnit samt en del grafik og tegninger.
Billedvæver Inge Bjørn har skabt den store trend “ Fra jord til himmel” af tusinde silketråde, der smykker endevæggen i Katedralen.

 

På gårdspladsen kan man se skulpturen “Stenens bevægelse”, skænket af billedhugger Eigil Westergaard.

 

 

Jeg accepterer cookies fra denne hjemmeside.