Tuskær, marts 2018

Elin Nilsson, Tuskærs stifter og leder gennem over 30 år døde den 16. november 2017 efter en massiv blodprop i hjernen. Elin var frisk og havde overblik over Tuskær lige til den dag hun blev ramt af blodproppen. Lise Faurschou Hastrup der siden Elin Nilssons død har fungeret som midlertidig leder sammen med Reidar Nilsson er nu tiltrådt som den nye leder på Tuskær. Lise var tidligere formand i bestyrelsen og er kommet på stedet i over 20 år. Til Tuskær hører en fast stab af omkring 20 dygtige frivillige, som træder til, når der er brug for hjælp. Forskellige kunstnere er også faste støtter for Tuskær, de giver sparring i forhold til musikarrangementer, udstillinger osv. 

Tuskærs bygninger er ejet af Lemvig Kommune, som har en langstidskontrakt med Tuskær. Alt inventar og kunstgenstande på stedet tilhører Tuskær eller er deponeret fra bla Ny Carlsbergfondet og Statens Kunstfond. Enkelte værker er i privat eje, men er udlånt til Tuskær på ubestemt tid. 

Elin har skabt en perle af et kultursted, som har et solidt fundament med nogle fantastiske rammer. Vi vil på alle måder tage vare på den særlige ånd, som Elin har skabt her, selvom her også vil ske forandringer.

Bestyrelsen for Kunst- og Kulturcentret Tuskær

Jeg accepterer cookies fra denne hjemmeside.